Selecteer de beste lijst voor uw meesterwerk

By Jason A Smail | General

Dec 13

Het is één ding om de perfecte print, foto, poster of origineel kunstwerk te vinden. Je voelt je er door aangetrokken, het spreekt boekdelen voor je en je weet op de een of andere manier dat ‘dit het is’. Er zijn een paar punten waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een lijst voor uw stuk. Haal de beste fotolijst 40×60 door onze website te bezoeken.

Het landschap
Of je nu een klassieke Norman Lindsay laat zien, of gewoon een paar coole zwart-witfoto’s met dank aan een vriend van een kunstacademie, er is een reeks online lijsten om uit te kiezen. Maar hoe kunt u de esthetiekprincipes die u naar de juiste keuze leiden het beste begrijpen om uw collectie te bewaren en tentoon te stellen? Ook worden belangrijke praktische overwegingen en de ‘tools of the trade’ in de mix gegooid. Daarom is het altijd het beste om de hulp van een professional in te schakelen bij het inlijsten van een gekoesterd kunstwerk.

Het lege canvas
Een van de grootste indicatoren van wat uw selectie zou moeten stimuleren in termen van een frame voor een bepaald kunstwerk, zijn de materialen waarop het werk is gemaakt, dwz. canvas, papier of een ander medium. Ook komen sommige stukken ‘gespannen’ op een canvas op een houten frame en / of ‘galerij verpakt’. Soms zijn ze gemaakt op een plat stuk materiaal of papier. In andere gevallen zal het stuk intact zijn met de originele lijst. De staat waarin een kunstwerk tot je komt, heeft een sterke invloed op het proces waarin je het zou kunnen inlijsten.

De achtergrond
Met name bij het inlijsten van kunstwerken op papier moet u er rekening mee houden dat deze zeer gevoelig zijn voor de elementen en algemene slijtage. Dit wordt omschreven als ‘lichtgewicht kunst’. Dit geldt zowel voor foto’s als afdrukken enz. Die zijn gemaakt op papier en soortgelijke dunne materialen die onderhevig zijn aan kromtrekken / knikken. Door foto’s te monteren en in te lijsten worden ze niet alleen beschermd, het biedt ook de perfecte visuele weergave – door deze stukken zo goed mogelijk scherp te stellen. Zorg er altijd voor dat u gevoelige stukken – zoals aquarellen en gemengde media – niet in direct zonlicht laat zien.

About the Author